Izvršni direktor Ferarija Luis Kamileri priznao je da je slavna italijanska ekipa “u kanalu” i da će joj biti teško da iz njega izađe prije primjene novih pravila u Formuli 1 koja stupaju na snagu 2022. godine. Ferari je van prvih pet ekipa u šampionatu prvi put poslije 27 godina.

Predsjednik Ferarija Džon Elkan nedavno je rekao da u ekipi ne očekuju početak pobjedničkog ciklusa dok se tehnička pravila ne promijene, a isto misli i Kamileri.

“Mi smo sada u kanalu i znamo da smo u kanalu. To je sticaj faktora, ali sve što bih rekao zvučalo bi kao izgovor, a mi izgovore ne volimo. Važno je da se usredsredimo na probleme i da radimo naporno i odlučno da se vratimo tamo gdje mislimo da je naše mjesto”, naveo je Kamileri, prenio je danas Skaj.

Poslije devet trka Ferari je šesti na tabeli konstruktora. Italijanska ekipa od 1981. godine nije bila van prvih pet ekipa.

“Realno, biće teško”, rekao je Kamileri na pitanje da li bi Ferari mogao da preokrene situaciju sljedeće sezone.

“U Formuli 1 se uvijek borimo sa vremenom, na stazi i u razvoju dogadjaja i nema magičnog štapića. Trebaće vremena. Nadam se da ćemo sa više fleksibilnosti u pravilima sljedeće godine moći makar da napredujemo za korak. Mercedes, svaka im čast, obavili su nevjerovatan posao i vidjećemo 2022. godine da li će se to promijeniti sa novim pravilima”, naveo je Kamileri.