Vatrogasci se i dalje bore s golemim požarom kod Trogira. Noć je prošla relativno mirno, no od ranog jutra aktivirane su zračne snage i kanaderi svojim preletima pomažu vatrogascima.

“Kanaderi su jutros ovdje od 6:10. U ovom trenutku požar gase dva kanadera. Noć je bila relativno mirna u smislu da nije bilo širenja požara. U ovom trenutku ima još izdimljavanja, nema većeg otvorenog plamena. Iako situacija sada izgleda prilično dobro, ja ću i dalje upozoravati, vidjeli smo što se dogodilo jučer zbog vjetra. To je topla površina i vjetar kad se digne može ponovno razbuktati požar. Najavljuje se dosta jako jugo, moramo biti oprezni. Ostavit ćemo jedan kanader u Splitu za brzo djelovanje”, rekao je jutros glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Požar je i dalje aktivan na nepristupačnom terenu, prema sjeveru. Jugoistočni krak požara, brdo Vlaška, više ne gori.

Opožarena površina koja je jučer nešto prije podneva iznosila nešto manje od 800 hektara se, po prvim procjenama, udvostručila na 1600 hektara nakon što se jučer iza 13 sati ponovo razbuktao požar. Izgorjelo je uglavnom nisko raslinje, makija, borovina i nešto maslinika.

Po opožarenoj površini ovo je najveći požar u posljednjih nekoliko godina, a slovi i kao jedan od najzahtjevnijih.