U fokusu današnjeg sastanka Marija Nenadića, premijera Kantona Sarajevo, i Edisa Arifagića, šefa programa za lokalni razvoj UNDP-a u BiH, bile su pripreme za rekonstrukciju i adaptaciju novog izolatorija u prostoru bivše garnizonske ambulante u krugu Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim napretkom u realizaciji ovog projekta, te istakli da je potrebno okončati još neke administrativne procedure, s obzirom na nadležnosti svih koji su uključeni u njegovu implementaciju.

“Pripremni građevinski radovi na samom objektu su uspješno kompletirani. Angažovan je izvođač koji će raditi konačnu adaptaciju objekta, odnosno građevinske radove i izgradnju novih instalacija. Objavljen je tender za nabavku potrebne opreme. Sve se odvija u planiranim rokovima, kako bi do kraja godine ovaj objekat bio operativan za prijem pacijenata”, ključna je poruka sa današnjeg sastanka navode iz Kantona Sarajevo.

Vrijednost radova na adaptaciji iznosi oko milion KM, dok će pola miliona KM biti utrošeno za nabavku potrebne opreme za novi izolatorij.

Ovaj projekat Vlada KS implementira se u saradnji sa UNDP-jem, a trenutno se na području kantona zajednički realiziraju projekti u vrijednosti od oko 30 miliona KM.