Nova vlada u Sarajevu još neće biti imenovana, a procedura bi mogla biti produžena, jer Komisija za izbor i imenovanje Skupštine Kantona Sarajevo nije dala saglasnost za imenovanje.

Komisija je zasjedala danas, a od ukupno sedam članova, četvero ih je glasalo protiv imenovanja. Naime, opozicija u Skupštini Kantona Sarajevo ima većinu u Komisiji za imenovanje i to će novoj većini u narednom periodu predstavljati problem, odnosno usporit će cijeli proces.

Današnja sjednica Komisije za imenovanje pokazuje da se bivša većina ne može pomiriti sa gubitkom vlasti i ne želi da prihvati realnost, poručuje predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

On smatra da je saglasnost Komisije trebala biti puka formalnost, nešto sasvim uobičajeno u demokratskom društvu. Umjesto toga, kaže, građani Kantona Sarajevo dobijaju još jednu degutantnu predstavu za javnost, blokade bez ikakvog valjanog razloga.

Mi ćemo tu blokadu, kao i sve prijašnje, prevazići, samo je pitanje kome ide u prilog blokada funkcionisanja kantona još dodatnih nekoliko dana. Sigurno ne građanima , poručuje u svojoj reakciji Mirza Čelik.