Trener NK Široki Brijeg Toni Karačić čija je momčad sinoć na Pecari poražena od FK Velež Mostar, apelirao je na ljude iz uprave kluba s Pecare da se izjasne koji su daljnji koraci kluba, njega kao trenera i njegove momčadi.

Utakmica 26. kola Premijer lige BiH koja je odigrana na Pecari, završena je pobjedom gostiju 0:2.

Karačić je čestitao Veležu na pobjedi.

“Otvaranje po nas nije bilo dobro, jer smo rano primili gol. Nakon tog primljenog gola ja sam bio zadovoljan igrom, imali smo dobar protok lopte i imali smo jednu ili dvije dobre situacije za postizanje gola, što nažalost nismo uspjeli”, rekao je Karačić.

Dodao je kako u drugom poluvremenu nije bio kvalitetan protok lopte, tečan prijenos s jedne na drugu stranu, te da su u itmu bili dosta slabi.

“Igrali jesmo na protivničkoj polovici, ali nismo napravili neke kvalitetnije prilike. Na kraju napravili smo dva penala i izgubili utakmicu, a mogu samo čestitati Veležu na pobjedi. Na nama je da ovo prespavamo, ima još sedam utakmica”, rekao je Karačić.

On je naglasio kako se neke stvari moraju “odrediti od vrha kluba, da znaju što im je činiti i po pitanju njega osobno i igrača”.

“Ja sam apsolutno preuzeo inicijativu i rekao sam da se ovaj klub mora boriti za trofeje i stojim iza toga maksimalno. Mi smo bili u igri i sada smo u igri i oni se trebaju oglasiti i preuzeti odgovornost. Igrači sigurno mogu bolje, s te strane preuzimam dio odgovornosti svoje, a ove neke stvari treba naglasiti i povući i vidjeti kako dalje”, istaknuo je Karačić.

Duduć: Vrijedno smo radili i nagrada je stigla

Trener Veleža Feđa Dudić čestitao je igračima na pobjedi i zahvalio Širokobriježanima na gostoprimstvu.

“Vrijedno smo radili i na kraju je došla nagrada. Velež nikada od osnutka Premijer lige nije ovdje pobijedio, onda je samim time ova pobjeda još veća i od još većeg značaja”, rekao je Dudić.

On je naglasio kako je utakmica odlično otvorena, za poželjeti.

“Postignemo pogodak u 2. minuti i onda jednostavno nestanemo s terena. Široki je bio zaista puno bolji, do negdje 35. minute smo visjeli u zraku, posjed, kontinuirani napadi, gdje nas je vratar spasio. Nismo bili dobri u defenzivnom bloku, izlazak Stanića na stranu nismo dobro pratili, Begić nam se zavlači isto tu s Vukojom i imali smo dosta problema. Međutim, izdržali smo do poluvremena i dogovorili smo se da moramo ići na drugi gol. Svjesno smo prepustili posjed Širokom Brijegu i da tražimo gol iz kontra napada”, istaknuo je trener Veleža.

Dodao je kako su drugo poluvrijeme dobro kontrolirali i da Široki Brijeg nije imao nijednu stopostotnu priliku.

“Mi smo dobili dva penala, jedan smo realizirali, a jedan nismo. Na kraju kad se sve sabere, kada postigneš dva pogotka mogu reći da smo zasluženo pobijedili, jer smo možda malo više željeli i više se borili”, ustvrdio je Dudić nakon susreta.