Na inicijativu predstavnika Kliničkog centra, danas je u prostorijama OJ za nauku, nastavu i klinička ispitivanja KCUS-a održan sastanak o temi održavanja nastave iz kliničkih predmeta na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali dekan Stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović, direktorica za nauku i nastavu KCUS-a Enra Mehmedika-Suljić, šefovi i odgovorni nastavnici Katedre za hirurgiju Dželaludin Junuzović i Zlatan Zvizdić, šefica Katedre za internu medicinu Senija Rašić i Amina Rovčanin, predstavnik studenata Stomatološkog fakulteta.

“Dogovor je postignut, ali će Stomatološki fakultet morati početi da plaća nastavnike koji izvode nastavu. Studenti za školovanje plaćaju po 7.000 KM, što je ogromna cifra za samo godinu studija, a već dvije godine ne plaćaju nastavnike koji im održavaju nastavu u KCUS-u. Nema potpisanog ugovora između Stomatološkog  fakulteta i KCUS, tako da je sasvim jasno da problem koji je nastao nije krivica KCUS-a. Studenti imaju pravo znati istinu i niko ih ne smije manipulirati i obmanjivati. Zbog njihove dobrobiti nastavnici iz KCUS-a će održati nastavu, u skladu s epidemiološkom situacijom”, saopćeno je iz press službe KCUS-a.