Fudbaler Juventusa Sami Kedira rekao je da bi mu bila čast da igra u engleskoj Premijer ligi.

Kedira nije odigrao nijednu utakmicu za Juventus, otkako je ekipu preuzeo trener Andrea Pirlo. Prošle sezone odigrao je ukupno 18 utakmica, a ove sezone nije igrao.

Italijanski mediji prenijeli su da je Kedira, koji redovno trenira sa Juventusom, odbio da raskine ugovor, što je njemački fudbaler negirao. On je rekao da su ga obavijestili iz kluba da ne žele saradnju.

Kedira (33) je proveo posljednjih pet godina u Juventusu, a njegov ugovor sa crno-bijelima ističe sljedećeg ljeta.

“Kada sam bio dijete sanjao sam da igram u Premijer ligi. Zaista sam zadovoljan svojom dosadašnjom karijerom, ali nešto nedostaje, pošto sam o tome sanjao, a taj san se nikada nije ostvario… da budem dio Premijer lige”, rekao je Kedira za Skaj Njemačka.

On je dodao da redovno prati utakmice Premijer lige.

“Uvijek sam uživao kada sam u Ligi šampiona igrao protiv engleskih klubova. Atmosfera, stil i ideja fudbala su me uvijek impresionirali. Ako to bude bilo moguće, ostvariće mi se veliki san i biće mi čast da budem dio Premijer lige”, naveo je Kedira.

Kedira je karijeru počeo u Štutgartu, odakle je 2010. godine prešao u Real Madrid, a pet godina kasnije potpisao je za Juventus. On je osvajao titule u sva tri šampionata.

Kedira je rekao da je trener Totenhema Žoze Murinjo, sa kojim je sarađivao u Realu, najbolji trener za koga je igrao.

“Zbog njegove ličnosti. On je uvijek iskren, direktan, jasan je i sjajan trener. Mnogi pričaju da je previše defanzivan, ali on je pobjednik, on je šampion”, rekao je Kedira.