Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da neće uskratiti priliku fudbalerima Džordanu Hendersonu ili Virdžilu van Dajku da igraju za svoje reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu, ako pokažu da su spremni poslije povreda.

Engleski reprezentativac Henderson je u februaru podvrgnut operaciji prepone, dok je Holanđanin Van Dajk završio sezonu, nakon što je povrijedio ligamente koljena u oktobru u utakmici protiv Evertona.

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da će u posljednjem trenutku odlučiti da li će pozvati u tim kapitena Liverpula, koga je morao da izostavi sa spiska za nedavne utakmice u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

“Ne želim da oduzmem nijednog igrača Engleskoj ili Holandiji, ako su spremni, spremni su. Nije na meni da donesem te odluke. Ne znam ništa o Evropskom prvenstvu. Ništa se nije promijenilo. Oni su tamo gdje bi trebalo da budu u ovom trenutku. Oni su u procesu rehabilitacije”, rekao je Klop, prenio je Skaj.

Upitan da li ima prognoze o povratku Hendersona na teren, Klop je odgovorio: “Ne, zapravo nema”.

“On nije ovde, ne može da trenira, ali će se vratiti treninzima za nekoliko dana ili nedjelja, sigurno. Problem je, ja nisam ljekar, radi se o vremenu. Da li će biti dovoljno vremena? Nemam pojma, ali nadam se”, naveo je Klop.

Evropsko prvenstvo održaće se od 11. juna do 11. jula u 12 gradova.