Kompanija “Dermal” iz Kotor Varoša otvorila je novi proizvodni pogon od 2.000 metara kvadratnih gdje će se proizvoditi visokokvalitetna namjenska obuća za vodećeg svjetskog proizvođača “Hajks” iz NJemačke.

“U hali su završeni svi građevinski radovi, montirane nove proizvodne linije i zvanično smo počeli proces proizvodnje”, rekao je Srni vlasnik i generalni direktor kompanije “Dermal” Radenko Bubić.

Prema njegovim riječima, nova hala je povezala dva postojeća “Dermalova” proizvodna pogona i samo u ovoj godini je zaposlila 200 novih radnika.

“Sad smo dobili uvezan proizvodni kompleks površine 7.000 metara kvadratnih. Napravili smo tehnološku reorganizaciju, bitno poboljšali uslove rada i stvorili uslove za novo povećanje obima proizvodnje”, naglasio je Bubić.

U Kotor Varošu “Dermal” trenutno zapošljava 800 radnika i posjeduje 15.000 metara kvadratnih proizvodnih pogona.

Preduzeće “Dermal”, osim što se bavi izradom vlastitih proizvoda, veliki dio svojih kapaciteta koristi za uslužno poslovanje, a riječ je o izradi gotove i polugotove obuće za inostrane partnere.

Dnevno izrađuje oko 1.000 pari obuće modnog programa i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće, koju, osim u zemlje Balkana, plasiraju i na mnoga druga tržišta u Evropi, kao što su NJemačka, Francuska, Austrija, Italija, Slovačka i Holandija.