Belgijski nogometni reprezentativac Vincent Kompany (34) završio je igračku karijeru postavši novi trener Anderlechta, objavio je najtrofejniji belgijski nogometni klub.

Kompany se nakon 11 godina provedenih u Manchester Cityju, u junu prošle godine vratio u Anderlecht u dvostrukoj ulozi, kao igrač i menadžer.

Odradio je jednu sezonu zaključivši svoj igrački put, nakon čega je dobio novu ulogu potpisavši trenerski ugovor na četiri godine.

“Želim se u potpunosti posvetiti svojoj ulozi trenera i treba mi 100% svog vremena kako bi se usredotočio na taj zadatak. Zbog toga odlazim kao nogometaš,” kazao je Kompany koji će za kormilom naslijediti Frankyja Vercauterena.

“Moj cilj je da Anderlecht igra moderan nogomet s rezultatima,” dodao je.

Kompany je igrački put započeo u Anderlechtu iz kojeg je 2006. preselio u HSV. U Hamburgu se zadržao dvije sezone nakon čega je 2008. preselio u Manchester City. U dresu “Građana” upisao je 360 nastupa osvojivši 12 trofeja pri čemu četiri naslova prvaka.

Za reprezentaciju je odigrao 89 utakmica osvojivši treće mjesto na World Cupu u Rusiji 2018. godine.

“Naša vizija ostaje identična. Želimo moderan i tehnički rafiniran oblik nogometa. Na tome želimo nastaviti raditi, od naših mlađih uzrasta do prvog sastava,” kazao je sportski direktor Peter Verbeke, dok je predsjednik Anderlechta Karel Van Eetvelt dodao: “Kao što svi znaju, to je uvijek bio moj plan. Ostvario se prije nego što se očekivalo, ali dolazak Vincenta za kormilo je odlična vijest za klub, naše navijače i naše igrače.”

Trenerski debi Kompany će imati u nedjelju protiv Mouscrona.