Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je na današnjoj sjednici Informaciju o potrebi JZU Univerzitetska bolnica Foča za obezbjeđenje Kovid-19 odjeljenja s pratećim dijagnostičkim službama, a odobreno je 572.045 KM s PDV-om za rekonstrukciju i priremu prostora za ove namjene.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda RS upoznao se i s Informacijom o poslovnim subjektima koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera tokom jula iz sredstava Kompenzacionog fonda. Zaključeno je da je Ministarstvo trgovine i turizma dostavilo spisak poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava.

“Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 210.972,02 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih koronavirusom po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu 01. jula. do 31. jula godine za 35 poslovna subjekta”, saopšteno je iz Vlade RS.

Naveli su da će se isplata vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti resorno ministarstvo.