Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je u Stocu kako se kroz izmjene Izbornog zakona u BiH ne može ići u daljnje cementiranje etničkih kompleksa što, kako kaže, želi politika HDZ-a BiH te službenog Zagreba.

“Ne može se kroz izmjene Izbornog zakona ići u dalje cementiranje etničkih kompleksa što želi politika HDZ -a BiH pa i zvaničnog Zagreba, koliko možemo da vidimo. Dakle, to se ne može desiti, niti će se to desiti, dok se ja i Demokratska fronta, i ljudi koji misle na sličan način, bar malo pitamo u ovoj državi”, kazao je Komšić.

Upitan je li tačna informacija da će Srbija Bosni i Hercegovini donirati više vakcina nego što je to bilo ranije najavljeno, istakao je kako postoje neke naznake, ali da će ipak sačekati službene informacije.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je danas Stolac i tom prilikom se sastao sa predstavnicima udruženja koja okupljaju članove porodica žrtava minulog rata i logoraše ove općine. Prisustvovao je i javnoj tribini po nazivom “Značaj 1. marta za državu Bosnu i Hercegovinu“, organizovanoj povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Prethodno je posjetio Centralno spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH, zatim spomenik borcima palim u Narodno-oslobodilačkom ratu, te stratište kod zgrade nekadašnje Koštane bolnice u kojoj se nalazio logor Hrvatskog vijeća obrane.