Srbijanski epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će “vrlo vjerovatno” u jednom trenutku doći do uvođenja restriktivnih mjera u borbi protiv epidemije koronavirusa, a da je sada najvažnije predočiti građanima da izbjegavaju skupove i nose zaštitne maske.

Tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije, Kon je naveo da je ograničenje kretanja kao opcija na posljednjem mjestu i naglasio da se prije toga mora obezbijediti da ne dolazi do kontakta sa zaraženima.

“Uvođenje dodatnih mjera mora biti u skladu sa situacijom. Mi pored povećanja broja zaraženih imamo i punjenje bolnica. Sigurno je da nam sve to stoji nad glavom za neke nove restriktivne odluke. Za sada je najvažnije da se građanima kaže, naročito u Beogradu, da izbjegavaju skupove i nose maske”, rekao je Kon.

Govoreći o sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa direktorima covid bolnica, koji će biti održan kasnije danas, Kon je kazao da pretpostavlja da će Vučić dati svoje viđenje i mišljenje situacije koju je prouzrokovala epidemija koronavirusa u Srbiji.