Ekološka udruga “Majski cvijet” i predstavnici lokalne zajednice Buna danas će u Centru za kulturu Mostar održati konferenciju za medije na kojoj će riječi biti o presudi Kantonalnog suda u Sarajevu koji je poništio okolišnu dozvolu koju je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo za gradnju dviju mini hidroelektrana na Bunskim kanalima.

Ekološka udruga “Majski cvijet” zajedno s lokalnom zajednicom vodi višegodišnju pravnu borbu protiv povrede procedura na lokalnoj, županijskoj i federalnoj razini prilikom usvajanja prostornog plana Grada Mostara te izdavanja dokumentacije za izgradnju mHE Buna 1 i mHE Buna 2.

Kantonalni sud u Sarajevu presudio je da se postupak izdavanja okolišne dozvole mora ponovno provesti zbog neregularnosti u izdavanju i zanemarivanju činjenica koje su isticale udruga “Majski cvijet” i Omladinski klub “Novi val”, priopćeno je iz navedenih udruga.

Predstavnicima medija na konferenciji za novinare obratit će se Oliver Arapović iz udruge “Majski cvijet” i Adnan Đuliman iz “Novog vala”.