Grad Beograd je poslije dopisa Gradskog zavoda za javno zdravlje donio odluku da se ove godine ne organiziraju tradicionalne novogodišnje manifestacije, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Prema toj odluci, Beograd neće organizirati nijedan javni događaj u povodu dočeka Nove 2021. godine.

“S ovom odlukom čekali smo do danas kada smo dobili službeni stav Gradskog zavoda za javno zdravlje da nema uvjeta za organizaciju ovih događaja,” rekao je Vesić.

On napominje da to znači da ove godine neće biti ni Božićnog seoceta, niti Ulice otvorenog srca, Trga bajki, popularnih tezgi u Knez Mihajlovoj, programa “Beograd otmjeno”, tradicionalnih koncerata ispred Doma Narodne skupštine, ni vatrometa.

Neće biti postavljene kućice na Trgu Republike i neće biti održan nijedan online koncert u okviru programa “Razglednica iz Beograda”.

Vesić je podsjetio i da Grad Beograd ove godine u proračunu nije predvidio nijedan dinar za organizaciju dočeka Nove godine.

Objasnio je da se tih novaca grad odrekao još prilikom prvog rebalansa proračuna iz travnja ove godine, kada je proračun smanjen za oko 15 posto i da je tada ukinuto financiranje svih programa koji nisu neophodni za funkcioniranje grada.

Kako je rekao, tijekom jeseni su se javile brojne kompanije koje su željele biti sponzori i Grad Beograd im je zahvalan, jer su željele obradovati Beograđanke i Beograđane.

“Pozivamo sve Beograđanke i Beograđane da poštuju sve mjere, da nose zaštitne maske i da ne odlaze na mjesta gdje ima mnogo okupljenih ljudi. Kompanijama koje su željele da budu sponzori novogodišnjih programa zahvaljujemo i pozivamo ih da taj novac uplate u dobrotvorne svrhe ili za kupovinu medicinske opreme. Samo tako dočekat ćemo živi i zdravi 2021. godinu za koju svi vjerujemo da će biti sretnija od ove koja se završava”, poručio je Vesić, prenosi Tanjug.