U BiH danas je prijavljeno najmanje 166 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Treba napomenuti da zbog praznika izvještaj iz Republike Srpske neće biti objavljen danas. U Federaciji BiH zabilježen je 151 novi slučaj zaraze koronavirusom. Zabilježena su i četiri smrtna ishoda. Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 15 novih slučajeva zaraze virusom korona. Nije bilo smrtnih slučajeva.

U HNK 203 nova slučaja koronavirusa, preminule dvije osobe

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB Mostar) tokom posljednjih 48 sati preminule su dvije osobe: muškarac iz Čapljine rođen 1938. godine i muškarac iz Čitluka rođen 1961. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 66 bolesnika, od kojih je šest na invazivnoj i dva pacijenta na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirano je 17, a otpuštena su tri bolesnika.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 1.000 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 203 i to: 145 iz Mostara, 17 iz Stoca, tri iz Konjica, 13 iz Čapljine, sedam iz Jablanice, devet iz Čitluka i devet iz Prozora-Rame.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 22.733 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 2895 rješenja.