Na našem portalu možete pratiti ažurirane podatke o broju zaraženih, umrlih i oporavljenih od koronavirusa u našoj zemlji. Najnovije informacije se nalaze u vrhu članka. U tabeli su podaci zvaničnih institucija o broju zaraženih, mrtvih i oporavljenih.

ZaraženiUmrliOporavljeni
BiH117044292
FBiH6662776
RS48615214
Brčko Distrikt1822

Mostar: Testiran 81 uzorak, nema novih slučajeva koronavirusa

U poslijepodnevnim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testiran je 81 uzorak, od kojih, iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, nema pozitivnih, saopćeno je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Također, u svezi s našom posljednjom informacijom o broju testiranih i pozitivnih u HNK, dodatnim provjerama utvrđeno je kako se kod 3 pozitivne osobe iz Jablanice radi o retestiranju koje je potvrdilo raniji nalaz”, navodi se u saopćenju.

KCUS: Osoba iz Goražda pozitivna na koronavirus

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) poslijepodne je testirano 45 uzoraka na koronavirus, od kojih je jedan bio pozitivan.

Zaražena osoba je iz Goražda. U Kliničkom centru jutros je testiran 171 uzorak, a koronavirus je potvrđen za 20 ljudi.

Drugi smrtni slučaj od koronavirusa u Tuzlanskom kantonu

U Tuzli je zabilježen drugi smrtni slučaj osobe oboljele od koronavirusa, potvrdila je za BHRT ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Preminula je starija pacijentica u Medicinskom institutu Bayer koja je 29. marta bila pozitivna na koronavirus, zatim je prije dva dana bila negativna na retestiranju i danas je trebala biti ponovo testirana.

KS: U posljednja 24 sata testirano 77 osoba od kojih je 11 pozitivnih

U posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo (KS) testirano je ukupno 77 osoba od kojih je 11 pozitivnih na koronavirus, a u izolatoriju ‘Podhrastovi’ hospitalizirana su 22 pacijenta od kojih su dva priključena na respiratore.

OPŠIRNIJE OVDJE

U RS prestaje da važi Uredba o zabrani izazivanja panike i nereda

U Republici Srpskoj (RS) prestaje da važi Uredba sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja, koje je proglašeno zbog koronavirusa.

OPŠIRNIJE OVDJE

HNK: Nema novih smrtnih slučajeva, osam pripadnika MUP-a u samoizolaciji

U Hercegovačko – neretvanskom kantonu nije bilo smrtnih ishoda u protekla 24 sata, kazao je dr. Siniša Skočibušić, specijalista infektolog, SKB Mostar

OPŠIRNIJE OVDJE

Trivić: Školska godina u RS do polovine juna

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) Natalija Trivić saopštila je danas da će školska godina u tom entitetu trajati do polovine juna.

OPŠIRNIJE OVDJE

FBiH: Načelnici i gradonačelnici o koronavirusu, raspodjeli novca od MMF-a i …

Načelnici i gradonačelnici u FBiH okupljeni u Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH), održali su u srijedu, 15.4.2020. godine, drugu izvanrednu online sjednicu Predsjedništva Saveza općina i gradova Federacije BiH povodom prijedloga Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, koji je utvrdila Vlada Federacije i uputila u parlamentarnu proceduru, i povodom raspodjele financijskih sredstava od kredita Međunarodnog monetarnog fonda

OPŠIRNIJE OVDJE

ŽZH: Bez novih slučajeva koronavirusa

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke nas je obavijestio kako su svi jučer obrađeni testovi bili negativni na prisustvo korona virusa, tako da je stanje nepromijenjeno i u ŽZH su do sada 64 osobe pozitivne na prisustvo korona virusa.

S područja Širokog Brijega je 49 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 746 osoba na prostoru ŽZH, u Grudama 126 osoba, Ljubuškom 142, Posušju 133 i najveći broj je na području Širokog Brijega, 345 osoba.

MUP KS: Izdato 15 prekršajnih naloga zbog kršenja policijskog sata

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izdali su u protekla 24 sata 15 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20.00 i 05.00 sati ujutro.

Također, izdato je i 68 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru.

Protiv dvije maloljetne osobe podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog kršenja zabrane kretanja osobama mlađim od 18 godina – saopćeno je iz MUPKS-a.

MUP RS: ZABRANU I OGRANIČENJE KRETANJA PREKRŠILA 33 GRAĐANINA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa 33 građanina nisu poštovala zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja.

Policija je izdala 16 prekršajnih naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Jedno lice je prekršilo izrečenu mjeru izolacije.

Šeranić: 28 novih registrovanih slučajeva koronavirusa, apel zbog praznika

U posljednja 24 sata 28 je novozaraženih koronavirusom, saopštio jeministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

OPŠIRNIJE OVDJE

UKC: Nova žrtva koronavirusa

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpse preminula je još jedna osoba od posljedica koronavirusa, potvrđeno je za BHRT. Radi se o pedesetjednogodišnjem muškarcu iz Banjluke.

U protekla 24 časa u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminuo je jedan pacijent kod koga je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. On nije imao hronična udružena oboljenja – navedeno je u saopštenju.

Pacijent je bio hospitalizovan 21 dan u Klinici za infektivne bolesti.

HNK: Tri novozaražene osobe

U kasnim večernjim satima, u SKB Mostar na COVID-19 testirano je 46 uzoraka

Iz Hercegovačko-neretvanske kantona registrobvane su tri osobe, jedna iz Mostara, te po jedna iz Čapljine i 1 iz Čitluka.

U BiH je preko hiljadu zaraženih koronavirusom. Raste i broj smrtnih slučajeva. Novi slučajevi tokom jučerašnjeg dana potvrđeni su u više gradova u BiH. Prvog zaraženog je dobio i Stolac. Virus je ušao i među pripadnike SIPA-e, a zaražen je i jedan granični policajac.

U RS na snazi je zabrana kretanja u vrijeme vaskršnjih praznika. Avion sa humanitarnom pomoći sletio je juče u večernjim časovima u Banjaluku, a danas pomoć stiže i iz Mađarske i Slovenije.