U programu BHT1 u 17 sati od danas počinje emitiranje emisije Koronavirus u BiH – specijal koja će gledatelje u BiH informirati o svim najnovijim informacijma vezanih za koronavirus.

U prvoj emisiji između ostalih gošća je ugledna profesorica, epidemiolog Zarema Obradović. U emisiji će biti objavljivani i aktuelni kontakt telefoni u BiH koje građani mogu pozvati da bi se infomrirati i prijaviti u slučaju oboljenja od koronavirusa.

Pratite UŽIVO.

Centralna informativna emisija Dnevnik 2 u 19 sati, od večeras trajat će 50 minuta.

BHRT je prilagodio programsku shemu novonastaloj situaciji oko pojave koronavirusa u BiH.

“To je zadaća svakog javnog servisa, situacija zahtjeva da krajnje budemo odgovorni. Mi ćemo biti u službi građana. Sve emisije smo prilagodili novonastaloj situaciji. Fokus je na informativnom programu, mi smo procjenili da je situacija sve ozbiljnija. Vrlo često kritikujemo i državu i zdravstvo, ali mi se čini da se odgovorno pristupilo cijeloj situaciji. Sasvim je logično da pratimo situaciju, većina programa će biti posvećen informativnom segmentu”, kazao je Genrealni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović.

Gledateljima ćemo pružiti kvalitetne i provjerene informacije.

“Ukinuli smo prisustvo publike u studijima. Za sve posjetitelje i uposlenike BHRT-a osigurali smo sigurnosnu provjeru po preporukama stručnjaka. Obustavili smo putovanja u inostranstvo i unutar BiH. Mjere koje smo poduzeli su mjere koje su već poduzete i u javnom servisima koji prolaze kroz epidemiju koronavirusa. Ono što je najvažnije da kažem, BHRT neće pristupiti senzacionalistički, objavljivat ćemo informacije temeljene na činjenicama i zvaničnim izjavama. Trebamo svi zajedno slušati preporuke stučnjaka”, istakao je Karamehmedović.

Vijesti pratite na programima BHR1, BHT1, web portalu www.bhrt.ba i društvenim mrežama BHRT-a.