Na portalu BHRT-a pratite sve podatke vezane za epidemiju koronavirusa u zemljama regiona. Najnovije informacije nalaze se na vrhu članka.

Najviše zaraženih je u Srbiji, gdje taj broj iznosi 8.042. Umrlih je 156, a izliječene su 1.182 osobe. Druga po broju zaraženih u regionu je Hrvatska, gdje je do sad oboljelo ukupno 2.030 osoba. Broj umrlih je 55, a do sad izliječenih je 1.034.

Crna Gora: Nema novozaraženih u protekla 24 časa

Crna Gora u protekla 24 časa nije registrovala nijedan slučaj zaraze virusom korona. Od početka epidemije u Crnoj Gori je oboljelo 321 lice, izliječeno je 153, dok se sedam preminulo.

Slovenija: Vojnici, zaraženi u misiji na Kosovu, stigli kući

Tri slovenačka vojnika, koji su zaraženi virusom korona u NATO misiji u Prištini, stigli su u Sloveniju. Iz Vojske Slovenije su naveli da je zdravlje trojice vojnika dobro. O liječenju će odlučiti ljekar.

Ovo je druga evakuacija pripadnika slovenačke vojske iz inostranstva. Prije nekoliko dana vratio se vojnik zaražen u Maliju. Prema posljednjim informacijama, još je u bolnici, ali je njegovo zdravstveno stanje je dobro.

Još dvoje preminulo u Sjevernoj Makedoniji, 126 izliječenih i 19 zaraženih

U Sjevernoj Makedoniji umrla su još dva pacijenta sa korona virusom i broj žrtava te bolesti je sada 61. Danas je registrovano 126 pacijenta koji su ozdravili od „kovida 19“, pa je broj izliječenih porastao na 500. U prethodna 24 časa napravljeno je 335 testova i potvrđeno 19 novih slučajeva, te je ukupni broj dijagnostikovanih pacijenta u Sjevernoj Makedoniji od pojave korona virusa dostigao 1.386.

Na Kosovu preminuo još jedan pacijent

Na Infektivnoj klinici u Prištini danas je preminuo još jedan pacijent od COVID-19, čime se broj žrtava na Kosovu usled zaraze koronavirusom povećao na 21 osobu, saopšteno je danas iz ove ustanove.

Od 8. februara do sada ukupno su testirana 6.182 uzorka sumnjiva na koronavirus, od kojih je 731 bio pozitivan, uz 21 smrtni slučaj, dok je 165 osoba izlečeno.

Srbija: U zadnja 24 sata 263 nova slučaja zaraze, pet preminulih

U Srbiji je do današnjeg izvještaja registrovano još 263 slučajeva virusa korona, od 4.365 testiranih, tako da ukupan broj zaraženih sada iznosi 8.042. Preminulo je još 5 osoba, ukupno 156. Ukupno je do danas izliječeno 1.182 pacijenta, a na respiratoru ih je 85.

Hrvatska: Od juče 14 novooboljelih osoba, jedna osoba preminula

U hrvatskoj je u zadnja 24 sata još 14 osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je preminula. Trenutno je zaraženo 2.030 osoba, dok je ukupno preminulo 55 osoba, saopšteno je iz na konferenciji za medije Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Slovenija: Osam novozaraženih i jedan novi smrtni slučaj

U Sloveniji je još osam osoba pozitivno na koronavirus, dok je zabilježen i još jedan smrtni slučaj.

U ovoj zemlji je trenutno 1.396 zaraženih i 82 preminulih od koronavirusa.

Četvorodnevni policijski čas u Srbiji

Policijski čas u Srbiji za prvomajske praznike trajaće od četvrtka, 30. aprila, do ponedjeljka, 4. maja, da bi se socijalni kontakti sveli na minimum.

Policijski čas počinje u četvrtak u 18.00 časova, a završava se u ponedjeljak, u 5.00 ujutru, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Odlučeno je da će građani stariji od 65 godina od ponedjeljka, 27. aprila, moći svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od jedan čas, umjesto dosadašnjih 30 minuta, između 18.00 časova i 1.00 čas poslije ponoći, ali najviše 600 metara od mjesta stanovanja.

Crna Gora: Preminuo pacijent zaražen koronavirusom

U Crnoj Gori preminuo je pacijent star 83 godine zaražen koronavirusom, rečeno je iz Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici.

Pacijen je imao teška hronična oboljenja i sedma je žrtva korona virusa u ovoj zemlji gdje je ukupno 321 osoba zaražena virusom.

Na Kosovu još jedan smrtni slučaj, ukupno 20 preminuli od koronavirusa

Kosovske zdravstvene vlasti saopštile su da je od novog koronavirusa umrla još jedna osoba, a broj žrtava ovog virusa u zemlji povećan je na 20, saopšteno je iz Infektivne klinike Univerzitetsko kliničkog centra Kosova

Od 8. februara do sada ukupno su testirana 6.182 uzorka sumnjiva na koronavirus, od kojih je 731 bio pozitivan, uz 20 smrtnih slučajeva.