Trenutno je 100 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zaraženo koronavirusom, izjavio je resorni ministar Dragan Lukač, te dodao da niko od njih nema težu kličničku sliku.

“Pripadnici policije izloženi su riziku da budu zaraženi koronavirusom. Do sada je više od 250 pripadnika MUP-a bilo zaraženo, što i nije veliki broj, jer MUP ima 7.500 pripadnika”, izjavio je Lukač za ATV.

Govoreći o situaciji u vezi sa koronavirusom, on je rekao da za sada niko sa sigurnošću ne može reći šta će biti u budućnosti, s obzirom da se i u svijetu kalkuliše šta je koronavirus i šta će on donijeti i da je do sada već donio mnogo neočekivanih problema.

“Vrlo je teško predvidjeti šta nas čeka u budućnosti. Pretpostavljali smo da će dolaskom hladnijeg vremena doći do pogoršanja situacije i upravo to nam se dešava da iz dana u dan imamo povećanja broja zaraženih”, dodao je Lukač.

On je istakao i da u borbi protiv ove pandemije treba biti spreman i na radikalne metode i na eventualno uvođenje policijskog časa, izražavajući nadu da se neće morati raditi u potpunosti takve stvari.