Energetska zajednica pružila je podršku odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, koja će omogućiti upotrebu najkvalitetnijih goriva evropskih standarda u BiH, zaključeno je u Beču na sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca sa direktorom Energetske zajednice Janezom Kopačem.

Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH saopšteno je da je razgovarano o odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, čiji nacrt je pripremilo ovo ministarstvo.

Košarac očekuje da će se ova odluka uskoro naći na dnevnom redu Savjeta ministara.

“Neophodno je da odluku o tečnim naftnim gorivima usvojimo u što skorijem roku jer je to uslov za članstvo BiH u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Usvajanje ove odluke otvara nam mogućnost da pristupimo ovoj važnoj svjetskoj asocijaciji do kraja godine”, poručio je Košarac.

On je naglasio da je usvajanje odluke o tečnim naftnim gorivima, osim za članstvo u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, uslov i za ukidanje sankcija koje je Energetska zajednica uvela BiH početkom ove godine.