Košarkaši OKK Slobode u 9. kolu ABA 2 lige danas u Cetinju igraju protiv ekipe Lovćena.

Oba sastava u posljednja dva kola doživjela su poraze, s tim što je Lovćen oba izgubio u gostima, a Tuzlaci jedan na domaćem parketu, protiv Novog Pazara. Taj poraz doveo je do raskida ugovora s trenerom Josipom Pandžom, a nezvanično se spominje da bi se na klupu „crveno-crnih“ mogao vratiti Damir Mulaomerović.

Ekipu će protiv Lovćena voditi Pandžin pomoćnik, Adnan Žunić koji se nada kraju crne serije njegovog tima.


“Sigurno nas očekuje teško gostovanje. Ekipa Lovćena igra dobro na svom parketu i u ABA 2 ligi bez poraza su u Cetinju. Mi sigurno ne idemo s “bijelom zastavicom“, nego da pokažemo kako posjedujemo kvalitet i da, uz jednu bespoštednu borbu, možemo doći do željenog rezultata i izlaska iz rezultatski krize”, izjavio je Žunić.

OKK Sloboda je u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi nanizala pet poraza, ali unatoč tome Fahrudin Manjgafić je optimista kada je riječ o narednoj utakmici.

“Ekipa Lovćena ima kvalitetne pojedince i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Mi smo trenutno u rezultatskoj krizi i nadam se da ćemo uskoro izaći iz nje. Ukoliko ispoštujemo sve dogovore iz svlačionice imamo pravo nadati se pobjedi”, zaključio je Manjgafić.

Utakmica Lovćen – OKK Sloboda igra se od 18.00 sati.