Kosovski premijer Albin Kurti stigao je u Slavonski Brod. S premijerom Plenkovićem obišao je ozlijeđene, kojima su obećali svu potrebnu pomoć. Kurti je s dijelom svoje vlade u Hrvatsku stigao helikopterom.

Želim zahvaliti predsjedniku Vlade Republike Hrvatske na pruženoj pomoći i brzoj reakciji, ali i liječnicima i našim pacijentima koji se danas nalaze u dobrim rukama i koji imaju i psihološku i zdravstvenu pomoć zdravstvenih institucija u Hrvatskoj, izjavio je premijer Kurti. Izrazio je sućut obiteljima stradalih i rekao da je ovo težak dan za njegov narod. Potvrdio je da će sutra na Kosovu biti dan žalosti.

Andrej Plenković zahvalio je pilotima HV-a koji su u Hrvatsku doveli albanskog premijera. Ponovio je kako je 98 posto pacijenata dobro i stabilno te izrazio nadu da će maksimalni napori koje poduzimaju liječnici omogućiti da svi budu dobro. Žalimo za poginulima i izražavamo sućut, dodao je te ponovio da će Vlada i sve službe učiniti sve da ozlijeđeni i obitelji lakše prebrode šok i traumu.

Hrvatski i kosovski premijer nakon obilaska ozlijeđenih u slavonskobrodskoj bolnici posjetili su i putnike iz autobusa koji nisu zadobili ozlijede, a nalaze se smješteni u jednom slavonskobrodskom pansionu.

Premijer Plenković koji je stigao ranije i obišao ozlijeđene, Istaknuo je da dugi niz godina ovako veliku prometnu nesreću Hrvatska nije imala. Uz premijera su u Slavonskom Brodu bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar obrane Mario Banožić. Sućut je izrazio i predsjednik Zoran Milanović, rekavši da suosjeća s vlastima i narodom Kosova.

Podsjetimo, 10 je osoba poginulo, a 44 su ozlijeđene, od kojih 15 teško, u strašnoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda. Među teško ozlijeđenima je i jedna djevojčica. Autobus kosovskih registarskih oznaka pun putnika, na liniji Frankfurt-Priština, sletio je rano jutros s autoceste i prevrnuo se. Hrvatska policija i tužiteljstvo otvorili su istragu i okolnosti nesreće istražit će se, ali su potvrdili da je uhićen vozač koji je priznao da je na trenutak zaspao za volanom.