Kovid bolnica u beogradskom naselju Batajnica primila je večeras prve pacijente, uglavnom one sa težom kliničkom slikom.

Direktorica ove ustanove Tatjana Adžić Vukičević apelovala je na građane da ne dolaze samostalno u bolnicu, već da se jave u prijemno-trijažne centre i kovid ambulante gdje će ljekari procijeniti gdje treba da se liječe.

“Razumijem ljude, oni su zaplašeni i umorni, teško im je da čekaju u redovima u kovid ambulantama. Ali, ja apelujem na sve njih da se još malo strpe i smire i da i dalje idemo preko prijemno-trijažnih centara i kovid ambulanti, gdje će naše kolege da procijene da li su za kućno liječenje ili će ih uputiti kod nas”, rekla je Vukičević za RTS.

Ona ističe kako, za sada, mjesta u bolnici ima, ali da je neophodno da se ide preko prijemno-trijažnih centara da se ne bi stvarala gužva.

Doktor Nebojša Lađević izjavio je da je formirana jedinica intenzivnog liječenja i da su prvi pacijenti već primljeni.

“Ovdje imamo 250 kreveta u jedinici intenzivnog liječenja, skoro toliko ima i pacijenata u cijeloj Srbiji, tako da možete da zamislite koliki je to kapacitet i sa drugom bolnicom u Kruševcu vidite koliko je to značajno za naš zdravstveni sistem”, rekao je Lađević.