Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto sudjeluje na 14. forumu Ujedinjenih naroda o upravljanju internetom, koji se održava u Berlinu.

Na forumu se govori o jačanju parlamentarne dimenzije globalnog upravljanja internetom, o zajedničkim rješenjima u svezi s rastućom digitalnom tehnologijom i tržištem, kao i o značenju prekograničnog upravljanja podacima, internetskoj sigurnosti i e-uključivanju marginaliziranih skupina u digitalnom svijetu.

Prvog dana Krišto je nazočila potpisivanju „Ugovora za web“, dokumenta koji ima namjeru osigurati zaštitu online podataka, smanjenje online mržnje i nasilja, kriminalnog online ponašanja, kao i smanjenje zlonamjerne uporabe interneta u vidu hakerskih napada.

Naglašeno je da taj „Ugovor za web“ predstavlja plan kako osigurati da online svijet uistinu služi čovječanstvu, te je izražena zahvala za više od 160 organizacija koje su podržale taj projekt.

Na marginama foruma zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto susrela se s njemačkim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmaierom, te sa glavnim izvršnim ravnateljem Siemens AG Joeom Kaeserom.

Na 14. forumu UN o upravljanju internetom, koji nosi naslov „Jedan svijet. Jedna mreža. Jedna vizija“, sudjeluje više hiljada predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, stručnih i znanstvenih skupina, međunarodnih organizacija, te organizacija civilnog društva.

Drugog dana ovog foruma predviđeno je obraćanje njemačke kancelarke Angele Merkel – saopćeno je iz Ureda zamjenice predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.