Pojačani inspekcijski nadzori inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS nastavljeni su na području svih devet opština u Kantonu Sarajevo, s tim da će večaras od 20.00 časova do ponedjeljka 15. marta do 07.00 časova, kontrole biti usklađene sa mjerama definisanim Zaključkom Vlade KS.

Osim subjekata kojima je zabranjen rad u navedenom periodu, inspekcijskim kontrolama biće obuhvaćeni i subjekti nadzora koji su izuzeti tačkom 2. Zaključka, odnosno onima kojima je dozvoljen rad, a kod kojih će se provjeravati primjena posebnih i opštih higijensko-epidemioloških mjera za sprečavanje širenja infekcije, saopštno je iz KUIP-a KS.

Postupajući po naredbama kriznih štabova i zaključaka Vlade KS kantonalni sanitarni inspektori su od početka 2021. godine na području KS izvršili ukupno 1.819 inspekcijskih nadzora, donijeli 532 rješenja sa korektivnim mjerama, te izdali 253 prekršajna naloga u novčanom iznosu od 354.590 KM.

Uz napomenu da će policijski službenici Uprave policije KS pratiti i pružati podršku u radu inspektorima, s ciljem zaštite javnog interesa, iz KUIP-a KS pozivaju subjekte nadzora na saradnju, razumijevanje i poštivanje propisanih mjera, u ovom teškom epidemiološkom trenutku u glavnom gradu BiH, navodi se u saopštenju.