Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić potpisao je sa načelnicima opština Vogošća i Novi Grad sporazume o realizaciji dva infrastrukturna projekta, vrijedna milion KM.

Sa načelnikom Opštine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem potpisan je ugovor o sufinansiranju izgradnje bazena i sportsko – rekreacionog centra Dobrinja u iznosu od pola miliona KM, dok je u Vogošći, sa načelnikom Edinom Smajićem, dogovorena podrška rekonstrukciji atletske staze na stadionu “Hakija Mršo”, takođe vrijedna pola miliona KM.

Prema riječima Alikadića, kvalitetna sportska infrastruktura je preduslov razvoja sporta u Kantonu Sarajevo.

“Ministarstvo kulture i sporta maksimalno ulaže u sportsku infrastrukturu na području našeg kantona. Radimo na tome da unaprijedimo već postojeće objekte, ali i podržimo izgradnju novih”, istakao je resorni ministar.

Kako je rekao, svaki kvalitetan projekt može računati na pomoć ministarstva.

“Ono što je za mene posebno bitno jeste da se infrastruktura razvija ravnomjeno u svim opštinama, od Hadžića do Ilijaša, od Novog Grada do Vogošće. Pristup kvalitetnim sportskim sadržajima trebaju imati svi sportisti bez obzira iz koje opštine dolaze”, naglasio je Alikadić.

Dodao je da je cilj Vlade KS da svima pruži jednake šanse kad su u pitanju treniranje i pripreme za takmičenja, te da svim građanima kantona osiguraju prostor za rekreaciju.

Nakon potpisivanja sporazuma, ministar Alikadić obišao je gradilišta u Novom Gradu i u Vogošći, te je najavio nastavak podrške kantona realizaciji oba projekta.