Odobreno je zapošljavanje 528 osoba sa evidencije nezaposlenih Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”.

Kako je saopšteno, Upravni odbor Službe je 5. novembra usvojio tri liste po raspisanim javnim pozivima, i to: Program sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za rad s djecom s poteškoćama u razvoju, koji omogućava zapošljavanje 51 nezaposlene osobe, a vrijednost programa iznosi 326.400 KM, Program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve”, koji omogućava zapošljavanje 151 nezaposlene osobe, a vrijednost programa je 1.449.600 KM, kao i Program javnih radova koji omogućava zapošljavanje 326 nezaposlenih osoba, a vrijednost je 576.915 KM.

Liste su nakon usvajanja od Upravnog odbora Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo proslijeđene putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice na odobrenje Vladi Kantona Sarajevo koja ih je juče odobrila. Time su se stekli uslovi za potpisivanje ugovora sa poslodavcima o angažovanju nezaposlenih osoba.

Odobrenim programima biće zaposleno ukupno 528 nezaposlenih osoba i Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo ” Sarajevo je za ovu namjenu izdvojila ukupno 2.352.915 KM.

Istovremeno, ta ustanova trenutno realizuje program zapošljavanja medicinskog kadra, 102 nezaposlene osobe, a vrijednost programa iznosi 1.105.122 KM.