Prvi polufinalni meč Kupa “Mirza Delibašić” za košarkaše po sistemu “A”, između Proma iz Donjeg Vakufa i sarajevske Bosne, igra se u srijedu, 20. januara, sa početkom u 17.00 sati.

Drugi meč polufinala, u kojem će tuzlanska Sloboda ugostiti zenički Čelik, igrat će se u naredni utorak, 26. januara, sa početkom 19.00 sati.

“Poznato je da će domaćin finalnog meča biti pobjednik iz duela Promo – Bosna, ali, zbog zaostalih utakmica Prvenstva BiH, još nismo odredili tačan termin u kojem će biti igran finalni meč. Izvjesno je da će to biti krajem januara ili početkom februara jer se završni turnir, Final four (F4), igra od 12. do 14. februara. Trofej brani Spars iz Sarajeva”, rekao je Nadir Koredžija, komesar Takmičenja Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine po sistemu A.

Naknadno će biti određen i domaćin završnog turnira Kupa “Mirza Delibašić”, na kojem će, osim prošlogodišnjeg osvajača Kupa, sarajevskog Sparsa, sudjelovati pobjednik takmičenja po sistemu A, zatim KS Republike Srpske i KS Herceg-Bosne.