Sinoć je odigrano još sedam utakmica u okviru kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo (EURO 2020), a najveću pažnju je privukao meč između Češke i Engleske u Pragu.

Selekcija Češke je u grupi A pred svojim navijačima s 2:1 savladala Engleze. U istoj grupi, Crna Gora je u Podgorici igrala bez golova s Bugarskom.

Lider ove grupe je Engleska sa 12 bodova, i utakmicom manje, koliko ima i Češka, Kosovo je treće sa 8, i utakmicu manje, Crna Gora i Bugarska imaju po 3 boda.

Portugal je u grupi B u Lisabonu pobijedio Luksemburg s 3:0, dok je reprezentacija Ukrajine slavila protiv Litvanije rezultatom 2:0.

Prva u grupi je Ukrajina sa 16 bodova, a slijede Portugal sa 11, uz utakmicu manje, Srbija 7, i utakmicom manje, Luksemburg 4 i Litvanija sa samo jednim bodom.

U grupi H, reprezentacija Islanda je u Reykjavíku poražena od Francuske s minimalnih 0:1. U istoj grupi, Turska je u Istanbulu savladala Albaniju rezultatom 1:0, dok je Andora bila bolja od Moldavije, također s 1:0.

Poslije ovog kola, lider grupe H je Turska sa 18 bodova, koliko ima i Francuska, Island je treći sa 12, Albanija ima 9, Andora 3, koliko ima i Moldavija.

Danas su na programu sljedeći mečevi: Gruzija – Irska, Bosna i Hercegovina – Finska, Danska – Švicarska, Farski otoci – Rumunija, Italija – Grčka, Lihtenštajn – Armenija, Malta – Švedska i Norveška – Španija.