Policajci u Laktašima u subotu su uhapsili dva maloljetnika zbog sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Njih dvojica bila su pod dejstvom alkohola, a testiranjem je utvrđeno prissutsvo kokaina u irganizmu.

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u ulici Karađorđeva u Laktašima uočili dvije osobe koje se tuku.

Policijski službenici su izdali zakonito naređenje tim osobama da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta su se oglušili, te su počele da vrijeđaju policijske službenike.

Potom je jedna nepoznata osoba napala policijskog službenika zadavši mu više udaraca nogama u predjelu tijela, nakon čega je lišen slobode.

U toku lišenja slobode prišla je druga nepoznata osoba koja je fizički napala policijskog službenika zadavši mu više udaraca pesnicama u predjelu glave i tijela, nakon čega je pobjegla sa lica mjesta.

Potom je ta osoba došla ispred Policijske stanice Laktaši, noseći dva kamena u ruci, te je jedan kamen bacila u pravcu zgrade policijske stanice, kojom prilikom je došlo do oštećenja vanjskog zida zgrade, a drugi kamen prema policijskim službenicima, a nakon čega je lišena slobode.

Lica su alkotestirana kojom prilikom je utvrđeno kod jednog maloljetnika 1,55 g/kg alkohola u organizmu i kod drugog 1,18 g/kg alkohola u organizmu.

Izvršeno je testiranje na prisustvo opojne droge u organizmu, kojom prilikom je kod obje osobe utvrđeno prisustvo opojne droge “kokain” u organizmu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a protiv maloljetnih osoba će biti dostavljen Izvještaj u redovnoj proceduri, a obaviješten je i Centar za socijalni rad Laktaši, saopćeno je iz MUP-a RS.