Slavni argentinski fudbaler Lionel Mesi najavio je danas da će ostati u Barseloni, ali i da je frustriran i ljut na taj klub.

“Nikada ne bih mogao da idem na sud protiv kluba mog života i zbog toga ću ostati u Barseloni. Jasno sam klubu, a posebno predsjedniku, stavio do znanja da želim da odem, to sam im govorio cijele godine. Vjerovao sam da je vrijeme da se povučem, da su potrebni mlađi, novi ljudi i mislio sam da je moje vrijeme u Barseloni prošlo”, rekao je između ostalog Mesi za portal goal.com.

Mesijev ugovor sa Barselonom ističe na ljeto sljedeće godine, a njegova želja za odlaskom je stvorila mnoge kontroverze, prije svega vezane za otkupnu klauzulu od 700 miliona eura i da li ona važi.

Istakao je da je imao veoma tešku godinu i da je patio, kako na treninzima, utakmicama, tako i u svlačionici.

“Uvijek sam govorio da želim da završim karijeru ovdje, da ostvarujem ciljeve poput trofeja. Ali, dugo vremena nema nikakvog projekta, ništa. (Predsjednik Đozep Maria) Bertomeu mi je govorio da ću na kraju sezone moći da odlučim da li ću ostati ili otići, ali nije održao svoju riječ”, kazao je Mesi.

On je naveo da će davati sve od sebe u Barseloni jer uvijek želi da pobjeđuje, da se takmiči, i dodao da je “uvijek želio najbolje za klub, svlačionicu i sebe”.

Barselonu će napustiti Luis Suares, koji bi trebalo da pređe u Juventus, kao i Arturo Vidal čiji je izvjestan transfer u Inter.