Argentinski fudbalski as Lionel Messi uručio je pisani upit rukovodstvu Barcelone u kojem je naveo da želi napustiti taj katalonski klub.

Španski i argentinski mediji javljaju da je Messi rukovodstvu Barcelone poslao fax poruku u kojoj je naveo da ne želi narednu sezonu ostati na “Nou Campu“, već da želi raskid ugovora i mogućnost da bez odštete napusti klub.

Messi trenutno ima važeći ugovor po kojem u Barceloni ostaje do kraja juna naredne godine. U ugovoru se navodi da Messi može ranije napustiti Barcelonu, ali uz plaćenu odštetu od 700 miliona eura ili pak uz najavu odlaska najmanje godinu ranije.

Španski list “Sport” javlja da je rukovodstvo Barcelone brzo odgovorilo na Messijev upit i poručilo mu da odbija molbu jer nema pravne osnove za takav raskid ugovora.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Messi je ponikao u Barceloninoj akademiji i od 2004. godine igra u prvom timu.

Messi je navodno najavio da neće u ponedjeljak prisustvovati najavljenom testiranju fudbalera Barcelone na koronavirus.

Njegov bivši saigrač Carles Puyol je na društvenim mrežama izrazio punu podršku Messiju, a na tu poruku je simbolom aplauza reagirao i Luis Suarez.

Najbolji strijelac Barcelone svih vremena, 33-godišnji argentinski reprezentativac koji je u Barcu došao 2000. kao mladi igrač, ima ugovor s katalonskim klubom koji ističe 2021. godine.

Messi je u dresu Barcelone odigrao 731 utakmicu, postigavši 634 gola uz 285 asistencija.