Program Ljetne scene SARTR otvara se večeras poetsko muzičkim performansom “Svjedok” Mikija Trifunova, nazvanom po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića.

Uz muziku Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića, Miodrag Trifunov govori i pjeva stihove Ujevića, Dizdara, Borhesa…

Svi programi Ljetne scene SARTR, održavat će se u periodu od 28. juna do 10. jula u dvorištu O.Š. Musa Ćazim Ćatić, saopćeno je iz Sarajevskog ratnog teatra.

U narednim danima publika će imati priliku pogledati monodramu “Ich liebe Deutschland“ nastalu u produkciji Umjetničke radionice Srebrenik i Art Teatar Tuzla, a u izvođenju glumice Jasmine Dedić Ibrić, kao i predstavu Sarajevskog ratnog teatra “Savršeni kroj”, reditelja Jasmina Durakovića, sa Admirom Glamočakom i Seadom Pandurom u glavnim ulogama.

Na programu je i predstava “Bio je lijep i sunčan dan”, nastala prema zapisima građana Sarajeva i njihovog sjećanja na 2. maj 1992., a u režiji Tanje Miletić Oručević.

Publika će moći na Ljetnoj sceni SARTR pogledati i predstavu “Svu moju ljubav”, reditelja Zijaha Sokolovića, u kojoj uloge ostvaruju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić.

U okviru programa Ljetne scene SARTR biće upriličeni i konceti bh. benda “Zoster”, kojem će prethoditi i koncert mladog tuzlanskog benda “Reluctant“ te koncert “Kralj Čačka“ jednog od trenutno najzanimljivijih autora s područja Srbije, a i regiona. Koncertom popularnog benda “Buč Kesidi” iz Srbije, završavavaju se ovogodišnje Ljetne scene SARTR.

-Program ovogodišnje Ljetne scene sačinjen je od predstava i koncerata, sa željom da našoj publici pružimo mogućnost da poslije višemjesečne zatvorenosti, pod otvorenim nebom, ima priliku uživati u kulturnim sadržajima – poručili su iz SARTR-a.