Luka Malić novi je fudbaler sarajevskog Željezničara, ali će se klubu s Grbavice priključiti na ljeto.

Talentovani lijevi bek potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Željezničarom. Malić u redove “plavih“ dolazi iz banjalučkog Željezničara gdje će ostati na posudbi do ljeta 2021. godine.

“Presretan sam što sam potpisao za najveći klub u državi, daću sve od sebe da opravdam očekivanja svih, kako ljudi u klubu, tako i navijača. Već sam trenirao s ekipom u Međugorju i utisci su fenomenalni. Atmosfera je odlična, ekipa me je super prihvatila i zahvalan sam im na tome. Dobro smo trenirali i sigurno da prvenstvo dočekujemo spremni s jasnim ciljem, a to je borba za osvajanje trofeja“, rekao je 21-godišnji Malić i dodao:

“Do ljeta sam u svom matičnom Željezničaru iz Banjaluke, cilj nam je da kao i svake godine budemo među prva tri mjesta, a ja sam tu da im pomognem u ostvarenju zamišljenog i siguran sam da ćemo u tome uspjeti.“

Malić je rođen 7. maja 2000. godine u Banjaluci. Prošao je omladinske kategorije banjalučkog Željezničara, a potom još kao junior počeo igrati za seniore tog prvoligaša. Ukupno je odigrao 69 utakmica, a u tekućoj sezoni igrao je na 11 susreta.