Ljudski obraz ima cijenu, i to su dokazali poslanici koji su protiv Prijedloga zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, izjavio je gostujući u “BHT1 uživo” BHRT-a poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović.

“Pored ovakvih plata uzeti dodatni novac, mene je sramota, ali bilo je onih koji su glasali da im ostane tih 700-800 KM”, rekao je Magazinović.

Prema njegovim riječima, jedan od velikih problema u Bosni i Hercegovini predstavljaju i duple funkcije.

Zakonom o duplim funkcijama spriječilo bi se da jedan čovjek može biti i ministar i poslanik, kakvih primjera u našoj državi ima mnogo.

“Ne primaju oni duple plate, ali je velika koncentracija moći. Na primjer, ministri pošalju zakon u proceduru i onda ga kao poslanici brane i glasaju za njega”, istakao je Magazinović.

Kada je riječ o njegovoj ostavci na funkciju predsjednika Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, Magazinović je naglasio da je to konačna odluka i da je stvar lične odgovornosti zbog nedavnih izbornih malverzacija u Srebrenici, a koje se dovode u vezu sa članovima opštinskog odbora SDP-a BiH.

“Odluka je konačna i biće mi drago ako nakon nje uslijede promjene, da se ovakve stvari ne ponavljaju”, naglasio je Magazinović.

Dodao je da nije pozvao nikoga drugog da podnese ostavku jer, kako je rekao, ne trebaju svi odgovarati zbog djela pojedinca.

“Ovo je individualni čin kojim sam želio izraziti poštovanje prema Srebrenici. Osjećam duševnu satisfakciju, jer u BiH nisu česte ostavke”, rekao je on.