Zdravko Mamić nakadšnji prvi čovjek Dinama tvrdi da je vlastitim sredstvima vratio 10 miliona evra dugova Dinama.

On se jutros ponovo oglasio na svojoj facebook stranici i tom prilikim objavio i faksimile iz novina u periodu prije njegovog dolaska u klub.

Takođe najavio je tokom dana objavljivanje još dokumenata.

“Jučer sam vas šokirao objavom dokumenata kojima sam Dinamu pozajmio 82 miliona kuna svog novca. To je samo kap u moru stvari koje sam učinio kako bih Dinamo spasio propasti. Danas ću u 15:30 objaviti nikad viđene dokumente vrijedne oko 10 miliona eura dugova Dinama koje sam vratio iz svog džepa, sa svim imenima i iznosima. Prije toga želim vas podsjetiti u što sam ja, fanatik i luđak trpao nemilice novac svoje obitelji”, napisao je Mamić.

Mamić, koji je u Hrvatskoj osuđen na zatvorsku kaznu zbog pronevjere već nekoliko godina boravi u Bosni i Hercegovini, gdje je kako kaže spreman služiti kaznu.

“Ovo je vaš Dinamo prije Mamića – 2000., 2001. i 2002. godine do mojeg dolaska. Robert Prosinečki je za tadašnji Dinamo rekao: “Prije bih bacio novac iz aviona nego ga uložio u Dinamo”, Marijan Vlak kaže “Dinamo je prije bio Mercedes, sad je bicikl”, klubu je isključen plin i struja, nema novaca za odlazak na gostovanje, klub je pred likvidacijom. Gdje ste tada bili takozvane udruge od 12 navijača, investitori, vrli menadžeri, političari i ostali dežurni jadnici? Reći ću vam ja – u mišjoj rupi ste bili. Iza svih vaših riječi ne stoji ni 2 kune, a kamoli djela. Vi ste samo ružne sjenke filmskih likova koje ste zamislili da jeste, a zapravo ste obični beskičmenjaci”, napisao je Mamić.