Fudbalski klub Manchester United jutros je potvrdio da je Cristiano Ronaldo potpisao dvogodišnji ugovor. Ronaldo se na Old Trafford vraća nakon 12 godina, tokom kojih je igrao za Real Madrid i Juventus.

Ronaldo je u tom periodu četiri puta proglašen za najboljeg fudbalera svijeta. Jednu “Zlatnu loptu“ dobio je i kao igrač Uniteda, 2008. godine.

“Manchester United je klub koji je uvijek imao posebno mjesto u mom srcu i bio sam preplavljen porukama koje sam dobio od objave mog povratka u petak. Jedva čekam da igram na Old Traffordu pred punim stadionom i ponovo vidim navijače. Radujem se što ću se pridružiti timu nakon reprezentativnih utakmica i nadam se da nas očekuje vrlo uspješna sezona”, rekao je Ronaldo za klupsku internet stranicu.

Ronaldo je karijeru počeo u lisabonskom Sportingu iz kojeg je 2003. godine prešao u United za koji je nastupao šest sezona te odigrao 292 takmičarske utakmice i postigao 118 golova.

Prije odlaska u Real 2009. godine, sa “crvenim đavolima“ je osvojio tri naslova engleskog šampiona, dva Liga kupa te po jedan FA kup, Ligu šampiona, Superkup Engleske i Svjetsko klupsko prvenstvo.