Nogometna reprezentacija Italije stigla je danas u Zenicu uoči susreta devetog kola kvalifikacija za EP 2020. godine u grupi “J”, u kojem će snage omjeriti sa selekcijom Bosne i Hercegovine. Na zvaničnoj konferenciji za medije, selektor Italije Roberto Mancini rekao je kako sutra očekuje tešku, ali lijepu utakmicu.

Mancini je rekao kako će dati sve od sebe da njegov tim sutra odigra dobru utakmicu.

“Nemam nedoumica u vezi sa sutrašnjim sastavom igrača. Bosna i Hercegovina se ovdje osjeća dobro, ali dat ćemo i mi sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Veoma je važno za cijelu reprezentaciju, s obzirom da igramo protiv jedne dobre reprezentacije. Ovo je dobar test i za mlade igrače. BiH ima jaku ekipu, jaču nego Finska, a nisu prošli. Smatram da imaju šansu i kroz Ligu nacija da prođu dalje, ali sam siguran da će sutra biti jako lijepa utakmica”, rekao je Mancini.

Leonardo Bonucci, nogometaš “Juventusa” rekao je kako bi za Italiju bilo bitno da završe kvalifikacije bez poraza.

“Vrlo je važno za mene što igram. Ovo je prilika da sve utakmice tretiramo na jednak način. BiH će igrati agresivno, ali ćemo i mi igrati požrtvovano. U godinu dana se mnogo toga promijenilo. Trener Mancini je podržao tim, učinio nas još jačim. Došlo je mnogo mladih igrača. Najbolja odbrana je napad, tako ćemo igrati. Sigurni smo da će sutra biti užarena atmosfera, ali kada igramo, sve protivnike treriamo na isti način. Bilo bi nam bitno da završimo kvalifikacije bez poraza, a sigurno ćemo učiniti utakmicu teškom za BiH. Edin (Džeko) je jedan od najboljih napadača, ima izvrsnu tehniku i upravo je zbog njega Italija imala problema u prvom susretu. Imamo spremnost da igramo protiv Pjanića i Džeke i drugih”, rekao je Bonucci.

Poslije osam odigranih kola, Italija je lider s 24 boda, a slijede je Finska s 15, Armenija i BiH s po deset, Grčka s osam i Lihtenštajn s dva. Susret BiH – Italija igra se u petak od 20.45 na stadionu Bilino polje u Zenici.