Bivši izbornik mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović danas je službeno predstavljen kao novi šef stručnog stožera FK Sarajevo, a na službenom predstavljanju rekao je da će Sarajevo sigurno igrati napadački te da se raduje suradnji s mladim igračima.

Marinović je rekao da je bilo teško donijeti odluku o napuštanju mlade reprezentacije, ali da je imao želju vratiti se u klupski nogomet.

“Sigurno da moja odluka nije bila lagana, odnosno bila je veoma teška, ali nakon nekog perioda odlučio sam se vratiti klupskom nogometu. Poznajem veliki broj mladih igrača Sarajeva s kojima sam radio u mladoj reprezentaciji i mislim da s njima mogu uraditi dobar posao”, kazao je novi strateg Bordo tima.

Marinović je rekao da će Sarajevo igrati napadački te da se raduje suradnji s mladim igračima.

“Kada ste trener Sarajeva, onda se od vas uvijek očekuje da se borite za sami vrh. Klub ima sjajnu akademiju i razvoj igrača je jedan od glavnih ciljeva koje ćemo imati u narednom periodu. Sve se dogodilo veoma brzo i pred nama je težak posao koji moramo uraditi u kratkom periodu. U nogometu je sve teško, a Sarajevo sigurno ima dobar tim, što govori podatak da su prošle godine osvojili duplu krunu. Znam kakav je ovo klub i što se od mene očekuje i sigurno ćemo igrati napadački, kao što je to i ranije bio slučaj, samo ću ja pokušati dodati neku svoju notu svemu tome. Vidjet ću treba li nam osvježenje na nekim mjestima, jer je malo vremena, a u zimskom prijelaznom roku nije lako pronaći dobre igrače”, kazao je Marinović.

Sarajevo će pripreme za drugi dio sezone početi 10. siječnja iduće godine, a dan ranije će igrači izvršiti lječničke preglede.