Vakcinacija državljana Hrvatske, ali i onih koji nemaju državljanstvo, počela je u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, ispred koje su zabilježene velike gužve javlja reporter BHRT.

U organizaciji Doma zdravlja Metković i Županijskog zavoda za javno zdravstvo ispostava Metković danas se na punktu za masovnu vakcinaciju za sve državljane Republike Hrvatske i druge osoba bez statusa osigurane osobe u Republici Hrvatskoj, organizira vakcinacija.

Vakcinisati se, kako piše Večernji list, mogu svi državljane Republike Hrvatske koji nemaju status osigurane osobe prema zakonima kojima se uređuje obavezno zdravstveno osiguranje i zdravstvena zaštita stranaca u Republici Hrvatskoj , te svi državljani Republike Hrvatske izvan RH koji se zateknu na teritoriju RH, te sve osobe koji imaju strano državljanstvo a zateknu se na teritoriju RH.

Vakcinacija je organizirana u Gradskoj sportskoj dvorani, a počela je u 16.00 sati i trajat će do 20.00, sa mogućnošću produženja u slučaju da je potreba veća i da vakcina bude dovoljno.

Vakcinacija će se obaviti sa različitim vakcinama i to u određenim vremenskim periodima: AstraZeneca, Johson&Johnson, Pfizer BionTech.

Vakcinaciju provodi 5 timova uz dodatni nadzor gradskih redara, policije, crvenog križa, sanitetskog prijevoza i granične policije.