Lionel Mesi faksom je obavijestio Barselonu da odlazi piše list Marsa. Iz najprodavanijeg španskog sportskog lista Mesi je u klub poslao faks u kojemu je saopštio svoju odluku.

Barselona je odgovorila Mesiju i poručila mu da želi da završi karijeru na Nou Kampu. Uprava je jasno objasnila Mesiju da on ima važeći ugovor do ljeta sljedeće godine i da može otići uz odštetnu klauzulu od 700 miliona eura.

Novinar TyC-a, televizije koja je prva objavila vijest, javlja da je sastanak u klubu završen te da su neki članovi upravnog odbora podnijeli ostavke, a da drugi predlažu izglasavanje nepovjerenja Bartomeuu.

Informaciju o ostavci predsjednika Barcelone potvrdio je Mundo Deportivo.

Argentinac se u petak sastao s novim trenerom Ronaldom Koemanom i navodno mu je rekao da je bliži odlasku nego ostanku u klubu s kojim ima ugovor do sljedećeg ljeta.

Marsa piše da zasjeda upravni odbor kluba , a ispred Nou Kampa se skupljaju novinarske ekipe.

Predsjednik fudbalskog kluba Barselona Đozep Bartomeu rekao je da nije zabrinut zbog eventualnog povlačenja zvijezde tog kluba Lionela Mesija.

Prošle nedjelje argentinski napadač osvojio je šestu Zlatnu loptu, a na svečanoj ceremoniji izjavio je da se bliži kraju karijere. Ipak, predsjednik Barselone istakao je da Mesi ima još mnogo vremena pred sobom.