Dobro je što u baražu za EURO 2020 igramo protiv Bosne i Hercegovine. Možemo ih pobijediti, rekao je Michael O’Neill, selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Irske.

Utakmica polufinala baraža Divizije ”B” Lige nacija igrat će se 26. marta u BiH. BiH i Sjeverna Irska upravo su bili u grupi prošle godine u Ligi nacija kada je tim selektora Roberta Prosinečkog pobijedio u Belfastu (2:1) i Sarajevu (2:0).

”To je ekipa koju dobro poznajemo. Igrali smo prošle godine dva puta protiv BiH i sada ih možemo pobijediti, jer i u Ligi nacija mogli smo i zaslužili više nego što je bio rezultat u oba meča”, kazao je O’Neill, dodavši:

”Nadam se da ćemo u martu protiv BiH imati sve igrače na raspolaganju, odnosno da će oni biti zdravi. Igrali smo u Sarajevu i znamo šta nas čeka. Bit će teško, ali osjećam da možemo pobijediti. Protiv BiH prošle godine kući smo dominirali, ali smo izgubili. I u Sarajevu smo imali nekoliko prilika. Ipak, sada, kako sam rekao, vjerujem u našu pobjedu”.

U drugom polufinalu Lige nacija ”B” baraža za plasman na EURO 2020 26. marta igrat će Slovačka-Republika Irska. Pet dana poslije pobjednici će igrati finale za učešće na kontinentalnom šampionatu, a domaćin finala bit će poznat u petak nakon žrijeba u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije u Nyonu (Švicarska).

Pobjednik baraža Lige nacija ”B” na EURO 2020 bit će svrstan u grupu ”E” koja će se igrati u Bilbau (Španija) i Dablinu (Republika Irska), u kojoj će nositelj biti Španija.