AC Milan navodno već je ostvario kontakt s agentom srbijanskog fudbalera Dušana Vlahovića sa željom da ga ovog ljeta dovede iz Fiorentine.

“Rossoneri“ će uskoro objaviti potpisivanje novog jednogodišnjeg ugovora sa Zlatanom Ibrahimovićem, ali klub želi dovesti i novog centarfora koji bi postupno preuzimao glavnu ulogu u napadu.

Italijanski mediji tvrde da je Vlahović na vrhu liste želja Milana, jer je napadač Fiorentine ove sezone postigao 15 golova u 29 utakmica Serije A.

Problem za slavni milanski klub predstavlja činjenica da rukovodstvo “viola“ već radi na tome da Vlahovića uvjeri da ostane na “Artemio Franchiju“.

Također, aktuelni ugovor 21-godišnjaka ističe u junu 2023. godine, pa bi Fiorentina mogla tražiti veliko obeštećenje kako bi ga pustila ovog ljeta.

U Milanu vjeruju da reprezentativac Srbije uz 39-godišnjeg Ibrahimovića može izrasti u vrhunskog napadača.

Vlahović je profesionalnu karijeru počeo u beogradskom Partizanu iz kojeg je 2018. godine prešao u Fiorentinu. Za klub iz Firence odigrao je 76 takmičarskih utakmica i postigao 23 gola. U dresu reprezentacije Srbije nastupio je sedam puta i u dva navrata upisao se u listu strijelaca.