Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je danas boravio u Petrinji i Glini, rekao je da je šteta od zemljotresa velika, ali da će biti sanirana.

“Doći će milioni eura iz EU”, naveo je Milanović, koji je razgovarao sa građanima i predstavnicima državnih službi koje pomažu u zbrinjavanju građana na potresom pogođenim područjima.

On je naveo da je, prema onome što je vidio na terenu, zadovoljan koordinacijom službi.

“Prošla su dva dana od potresa, još koji dan i sve će funkcionisati. Uvijek može bolje, ali radi se dobro”, rekao je Milanović novinarima.

On je naveo da su ljudi sa kojima je razgovarao uplašeni i očajni, te da će trebati nekoliko sedmica da se sve smiri.

Milanović je izrazio uvjerenje da će 2021. godina biti teška, ali bolja od prethodne.

On je prvo jutros u kasarni u Petrinji pripadnicima Hrvatske vojske čestitao Novu godinu i zahvalio za sve što čine za građane potresom stradalih područja. Potom je posjetio lokaciju u Petrinji na kojoj se prikuplja i razvrstava humanitarna pomoć, saopšteno je iz kancelarije predsjednika Hrvatske.

On je održao i sastanak sa predstavnicima Štaba civilne zaštite, Hrvatskog crvenog krsta, Hrvatske gorske službe spasavanja i Hrvatske vojske, kojem su prisustvovali i ministar odbrane Mario Banožić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, te svima zahvalio za pomoć ljudima pogođenim zemljotresom.

Nakon Petrinje, Milanović je u mjestu Prekopa nedaleko Gline prisustvovao montiranju stambenih kontejnera za tri porodice čije su kuće stradale u zemljotresu.