Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci pušten na kućno liječenje nakon što je 16 dana bio hospitalizovan zbog COVID-19.

U obraćanju medijima Dodik je rekao da je zahvalan timu UKC RS koji je pokazao da mogu biti primjer okupljanja i timske pobjede.

“Ovo je nesumnjivo bilo mojih najtežih 25 dana”, rekao je Dodik napominjući da je na početku ignorisao situaciju, a da je sada kada sluša ljekare svjestan da je to bilo poprilično ozbiljno.

Istakao je da su prethodni dani bili teški za njega, njegovu porodici i ljude koji su mu važni, kao i da ga očekuje period rehabilitacije.

“Hoću ljudima da kažem da se čuvaju. Nemojte biti naivni, lakomisleni, ne zna se na koju stranu to okreće”, rekao je Dodik i poručio:

“Čuvajte se, ne dozvolite dođete u ovu situaciju, uopšte nije jednostavno, teško je”.

Navodeći da ne želi da se junači, rekao je da je bila problematična situacija i da ovo njegova velika pobjeda kao i tima ljudi koji su ga liječili.

Naveo je da mu je tokom hospitalizacije godila podrška koja mu je davala snagu i nije dozvolila da poklekne

“Osjećam se poprilično dobro ako ne moram fizički da se izlažem. Sada ću polako da vratim fizičku snagu i da nastavim svoje poslove”, kazao je on.

Istakao je da je ponosan na vrijedne zdravstvene radnike i na UKC RS.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, rekao je da je Dodik bio hospitalizovan zbog teške obostrane upale pluća praćene kašljom, malaksalošću i temperaturom.

“Zajedničkim radom mojih kolega uz konsultacije ljekara iz Srbije i inostranstva uspješno smo završili ovu bitku”, rekao je Đajić.