Milosav Vesković (1978.), državljanin Crne Gore i Srbije, sporazumno je priznao krivicu za krivična djela organizovanog kriminala i razbojništva, počinjena tokom 2005. godine.

Za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od 8 godina, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi stečene izvršenjem krivičnog djela.

Vesković se tereti za krivična djela koja su procesuirana u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka” u Tužilaštvu BiH i Sudu BiH, a postupak protiv njega je izdvojen jer je više godina bio nedostupan pravosudnim institucijama BiH.

On se tereti da je u dva navrata, sa drugim pripadnicima organizovane kriminalne grupe, učestvovao u pljački transporta novca Pavlović International banke, koja je počinjena između Han Pijeska i Sokoca, kao i pokušaju pljačke transporta novca Nove banke AD Bijeljina, na području Istočnog Sarajeva.

Predložena kazna je u skladu je sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnih djela, a sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.