U okviru realizacije Programa sufinanciranja zapošljavanja 2019., do sada je u ovoj godini ugovoreno više od 23 milijuna KM, a zaposleno je 7.458 osoba s evidencije nezaposlenih, priopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ).

Radi se o programu u sklopu kojeg su realizirane mjere – Prvo radno iskustvo, Prilika za sve – mogućnost produženog sufinanciranja zapošljavanja, Doprinos 500, Periodično zapošljavanje, Nova prilika, Javni radovi, Zapošljavanje žena i Tražim poslodavca te Služba u zajedničkim projektima.

Kada je riječ o realizaciji Programa sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2019 (mjere – Poduzetništvo za mlade, Poduzetništvo za sve, Poduzetništvo za žene i Druga prilika) do sada je ugovoreno više od pet miliona KM, a obuhvaćena je 1.091 osoba.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar je istakla da je u toku svakodnevno zaključivanje ugovora o sufinansiranju zapošljavanja i samozapošljavanja, te se do kraja godine očekuje još veća realizacija pomenutih mjera aktivne politike zapošljavanja.

“Zadovoljni smo realizacijom mjera u ovoj godini. Trudili smo se da mjere aktivne politike zapošljavanja ove godine što više prilagodimo krajnjim korisnicima, te mislim da smo u tome uspjeli u velikoj mjeri. Ističemo da su poticaji blago povećani u odnosu na prošle godine te da je interes korisnika bio očekivano veliki”, istaknula je Lončar, priopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.