Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine su jutros odradili testiranja na koronavirus, a danas je na rasporedu jedan trening, objavili su iz Nogometnog saveza BiH.

Trener golmana Zoran Sofrenić smatra da je prvi rival u ovom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine Vels veoma neugodan protivnik.

“Pripreme za predstojeće utakmice protiču u najboljem redu. Igrači koji su u ponedjeljak igrali utakmicu za svoje klubove su jučer obavili trening regeneracije, a danas će svi raditi u punom kapacitetu. Ekipa je kvalitetna i radimo u lijepom ambijentu. Očekuje nas utakmica sa nezgodnim protivnikom i neće nam biti lako, ali vjerujem da će sve proći kako treba i da ćemo pobijediti“, kazao je Sofrenić.

Jedan od onih kojem je Sofrenić trener je čuvar mreže Vladan Kovačević, koji očekuje bolju igru u odnosu na prethodni meč sa Velsom.

“Zbog utakmice u ponedjeljak tek sam se jučer priključio ekipi. Međutim, nisam imao puno posla na zadnjem meču tako da sam odmoran i spreman za obaveze u ‘U-21’ selekciji i susret s Velsom. To je težak protivnik koji igra ‘ostrvskim’ stilom. Dosta su grubi, povuku se na svoju polovicu i čekaju priliku iz kontra napada. Na taj način su nas pobijedili u prošlom susretu. Siguran sam da ovaj put nećemo ponoviti greške, da ćemo odigrati bolje i doći do pobjede“, optimista je mladi golman Sarajeva.

I napadač Nedim Hadžić očekuje da će bh. tim protiv Velsa u Zenici odigrati dobro i doći do tri vrijedna boda.

“Prije svega, zahvalan sam selektoru na pozivu. Igrao sam dobro u proteklom periodu i drago mi je da sam ponovo u nacionalnom timu. Radimo jako na ovim pripremama. Cilj nam je da ostvarimo pobjedu u petak i nadam se da ćemo to i ostvariti“, kazao je Hadžić.

Bh. nade će u Trening centru N/FSBiH u Zenici 4. septembra ugostiti Vels, dok će četiri dana kasnije gostovati Moldaviji. U grupi “9“ kvalifikacija za EURO 2021 lider je Belgija sa 7 bodova, a slijede Njemačka (utakmica manje) i Vels sa po 6, BiH sa 4 i Moldavija sa 3.