U Bolnici “Doktor fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj sve je više medicinskog osoblja zaraženog koronavirusom i situacija je izuzetno teška, izjavio je gostujući u Dnevniku 2 BHRT-a Mladen Čuturić, pomoćnik direktora ove bolnice.

“Situacija u bolnici je ozbiljna i teška, kao i u cijeloj državi. Nema mjesta za histeriju, ali pozivam građane na ozbiljnost. Iz bolnice je ispao odjel interne medicine, ali svi su pacijenti zbrinuti, kao i osoblje”, rekao je Čuturić.

On ističe kako je ovo scenarij kojeg su se najviše bojali.

“U ovom trenutku se ne bavimo krivcima, niti koga optužujemo. Na samom početku epidemije su poduzete mjere prevencije i zaštite. Upravo je to scenarij kojeg smo se najviše bojali – da oboli medicinsko osoblje. Trenutno radimo na sprječavanju ozbiljnije štete”, rekao je Čuturić.

Po njegovim riječima, rad bolnice u Novoj Biloj nije upitan.

“Ostatak bolnice funkcionira besprijekorno. O svemu su obaviještene nadležne institucije i već su poduzete određene mjere”, kaže Čuturić.

On je još jednom pozvao građane da se pridržavaju svih uputa kriznih stožera i da poštuju propisane mjere zaštite kako bi se spriječilo širenje virusa korona.